Біткоїн почав різко падати в ціні: криптовалюта за три дні втратила $ 10 000

Автор: Лобанова Єлизавета

Вартість біткоїна впала до 48 600 доларів. Буквально за три дні криптовалюта подешевшала на 10 000 доларів. Після того, як 21 лютого біткоїн досяг рекордної позначки $ 58,3 тис., на наступний день відбувся різкий обвал, який рано чи пізно був прогнозований.

Біткоїн почав різко падати в ціні: криптовалюта за три дні втратила $ 10 000 - today.ua

За останню добу трейдери втратили $ 4,4 млрд, згідно з даними сервісу bybt. Крім цього, були ліквідовані маржинальні позиції 466 тис. користувачів кріптобірж. Ілон Маск втратив більше $15 млрд на фоні падіння вартості акцій Tesla, яка вклалася в біткоїни. Біткоїн почав різко падати в ціні: криптовалюта за три дні втратила $ 10 000 Кілька тижнів тому, коли біткоїн стрімко набирав обертів, Tesla інвестувала в криптовалюту $ 1,5 млрд. Після цього вартість біткоїнів підскочила на 23%. Однак, багато експертів фінансового ринку попередили, що такими темпами біткоїн скоро обвалиться.

Ілон Маск тільки за січень заробив 930 мільйонів доларів, вклавшись в біткоїни. При цьому він особисто назвав інвестиції Tesla в біткоїни безглуздям, в той же час додавши, що біткоїни "просто менш дурна форма ліквідності, ніж заощадження в грошових коштах".

Можливо, падіння біткоїна прискорилося після заяви глави Мінфіну США Джанет Йеллен, яка на виступі під час заходу в New York Times назвала біткоїн "дуже спекулятивним активом ".

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Біткоїн потягнув за собою і інші криптовалюти. Так, друга за популярністю криптовалюта Ethereum подешевшала до $ 1,737 після нещодавнього рекорду в $2000.

Нагадаємо, що біткоїну ще тиждень тому пророкували вартість в $1 млн.