Чек-лист по оренді житла: на що звернути увагу

Автор: Олексій Скубій

У житті багатьох українців виникають такі моменти, коли необхідно орендувати житло. Щоб жити в ньому комфортно та безпечно, необхідно враховувати багато факторів, але перш за все треба переглянути актуальні пропозиції. Великий вибір житла у Кропивницькому є за посиланням https://www.olx.ua/uk/nedvizhimost/kvartiry-komnaty/arenda-kvartir-komnat/kropivnitskiy/. Розглянемо основні критерії того, як зняти квартиру самостійно та в рамках вашого бюджету.

Чек-лист по оренді житла: на що звернути увагу - today.ua

Мета оренди

Перед тим як шукати пропозиції щодо оренди житла на сервісі OLX, виясніть для себе мету. Зрозуміло, якщо вам необхідне житло на короткий термін, якщо ви подорожуєте або збираєтесь у відрядження. Але якщо ви мешкаєте у місті постійно, то вирішить для себе:

  • який плануєте термін проживання на орендованій площі;
  • з ким плануєте проживати та чи необхідно буде розширювати житлову площу.

Такі прості питання заощадять ваші кошти, тому що ви уникнете зайвих витрат.

Бюджет

Вибір житла в оренду залежить від вашого бюджету, який ви плануєте використовувати щомісяця. Розрахуйте ваші щомісячні постійні витрати, додайте до них витрати, які виникають періодично, та порахуйте їх загальну суму. Після цього ви можете вирахувати свій бюджет на оренду житла. Бажано щомісяця виділяти 10-20% від свого доходу, щоб мати фінансову подушку безпеки для покриття оренди.

Популярні зараз

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Укренерго запровадило графіки відключення електроенергії у всіх регіонах

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Район проживання

Кропивницький – місто, розташоване на річці Інгул, доволі компактне та розвинене. Тому, обираючи район проживання, орієнтуйтесь на власний комфорт, близькість до місця роботи або навчання та власний бюджет. По всьому місту розташовані гарні кав’ярні, продуктові магазини та супермаркети.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Квартирні зручності

Одним із головних критеріїв вибору є зручності у квартирі. Для нормального проживання орендодавець повинен забезпечити житло газовою або електроплитою, технікою для підігріву води, якщо гаряча вода не забезпечується комунальним закладом. Обов’язково перевірте у квартирі стан сантехніки, щоб вона була справна та зручна в користуванні.

Для комфортного проживання повинен бути холодильник, витяжка на кухні, кондиціонер (якщо вам дозволяє бюджет). Вся техніка прописується в договорі оренди, щоб не виникало непорозумінь з будь-якої сторони. Якщо ви будете проживати з домашньою твариною, обговоріть всі подробиці з власником житла та також вкажіть їх в договорі.