Today.ua

Масові відключення електрики в Києві: графік і адреси тих, хто залишиться без світла

У Києві на цьому тижні очікуються масові відключення електроенергії. Без електрики на півдня, а то і на весь робочий день, залишаться сотні будинків і тисячі людей.

Це масове відключення електрики не пов'язано з нестачею електроенергії в мережі, а передбачено ремонтними роботами на міських мережах. Для забезпечення безперебійної роботи енергосистеми столиці проводиться реконструкція підстанцій з урахуванням сучасних вимог, а також лінії електропередач оснащуються додатковими пристроями, які знижують ймовірність виникнення аварійних ситуацій.

Зокрема, на повітряних лініях напругою 10 кВ встановлять так звані реклоузери - пристрої, які дозволять швидко повертати лінії в робочий стан після автоматичного відключення. Найчастіше це відключення трапляється при сильному вітрі внаслідок переплетення проводів або дотику гілок дерев. Тепер же, із встановленими реклоузерів, робота ліній буде відновлюватися миттєво.

Це - не єдина робота, яка потребує тимчасового відключення ліній. Однак, щоби заподіяти киянам мінімум дискомфорту, енергетики розробили чіткі графіки відключення вулиць і будинків.

Графік відключень виглядає так: Нагадаємо, з квітня в Україні знову зросте тариф на електроенергію. Зараз в уряді вирішують, яким залишити обсяг пільги, за якою електроенергія буде відпускатися за тарифом 1,68 гривні. Все, що понад пільговий обсяг споживання, буде коштувати набагато дорожче.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ