Monobank заганяє клієнтів у борги: гроші списуються з рахунків з нульовим лімітом

Автор: Лобанова Єлизавета

Клієнти monobank скаржаться на те, що банк заганяє їх у борги. За покупки списуються гроші з карт, на яких відсутні кошти, і людей вганяють у мінусовий баланс. Як саме це відбувається, клієнти не розуміють, але вони хочуть розібратися.

Monobank заганяє клієнтів у борги: гроші списуються з рахунків з нульовим лімітом - today.ua

Один з відгуків з відповідною скаргою з'явився на сайті Мінфіна. У ньому клієнт monobank докладно описав проблему, з якою має справу. У нього є карта  monobank, яку він використовував для покупок в Apple Music. Нещодавно чоловік вирішив зробити собі ще одну дебетову карту для виплат і випадково прив’язав її до свого аккаунту в сервісі Apple. До карти не були прив’язані кредитні кошти, і на рахунку був нуль. Але коли клієнт в черговий раз зробив покупку в Apple Music, кошти списалися не з його старої карти, а з нової.

Monobank відкрив "овердрафт" і тепер на карті клієнта мінусовий баланс. Він обурений, чому йому замість того, щоб відмовити в операції, приписали борг.

"Чому стільки років завжди такі операції проводились по карті і якщо нема грошей, то відхилялися. А тут мені заявляють, що раз я підв'язав карту стару, то я підв'язав і рахунок...Але в будь-якому випадку баланс нуль і операція має бути відхилена", - зазначив клієнт.

Популярні зараз

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Китай може захопити Місяць та оголосити його своєю територією, - NASA

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Українських біженців у Німеччині закликали виїхати до Польщі: в країні виник гострий дефіцит місць

Monobank заганяє клієнтів у борги: гроші списуються з рахунків з нульовим лімітом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У monobank відповіли клієнту, що банк не порушує закон, надавши клієнту овердрафт. Інколи платіжні операції дійсно відбуваються з порушенням лімітів, але банк не має права відмовити клієнту у платежі.

Нагадаємо, клієнти monobank все частіше стають жертвами шахраїв, які обдурюють громадян по телефону.