Today.ua

Нову соціальну мережу Clubhouse вперше зламали хакери: стався витік розмов з “кімнат“

Нова соцмережа Clubhouse вперше піддалася атаці хакерів. Незважаючи на те, що засновники мережі заявили про наявність заходів безпеки даних користувачів, невідомий зловмисник 22 лютого скоїв хакерську атаку на сервіс.

Один з користувачів зміг передати аудіоканали Clubhouse кількох "кімнат" на свій сайт, заявила прес-секретар "Clubhouse" Реєм Багнасі. Clubhouse знайшла і заблокувала користувача-хакера і було заявлено про встановлення нових заходів безпеки заради запобігання повторної трансляції розмов.

Колишній керівник служби безпеки Facebook Алекс Стамос зазначив, що Clubhouse не може обіцяти конфіденційність розмов, що проводяться в будь-якій точці світу. Тому користувачі айфонів повинні бути готові до того, що всі їхні розмови записуються. Незважаючи на всю закритість, в Clubhouse з кожним днем додається все більше користувачів. Створена підприємцями Полом Девісом і Рохані Сетом соцмережа набирає обертів. У додатку можна спілкуватися тільки через аудіоповідомлення. Там можна створювати теми розмов і додаючи до бесіди учасників збиратися в одній так званій кімнаті для ведення бесіди. На сьогоднішній день Clubhouse займає перше місце в рейтингу Apple App Store в Німеччині, Італії, Японії та Туреччині.

Раніше була названа найпоширеніша проблема месенджера Viber, з якою стикаються користувачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ