Today.ua

Чорнобильська АЕС через коронавірус переходить на особливий режим роботи

У зв'язку з погіршенням епідеміологічної ситуації в країні Чорнобильська атомна електростанція переходить на особливий режим роботи. На підприємстві вводиться ряд протиепідемічних заходів.

У четвер, 25 березня, державне спеціалізоване підприємство Чорнобильська АЕС оголосила про перехід на особливий режим роботи через поширення Covid-19. Більшість співробітників ЧАЕС відправлять по домівках, на робочих місцях до закінчення особливого режиму роботи залишиться тільки оперативний персонал. Про це розповіли в пресслужбі Чорнобильської АЕС.

«Для нерозповсюдження коронавируса адміністрація ЧАЕС прийняла рішення з 25 березня перевести персонал станції на особливий режим роботи. Мінімум до 4 квітня 2021 року на робочих місцях залишиться оперативний персонал, який забезпечує ядерну та радіаційну безпеку об'єкта, а також до роботи залучатимуться співробітники, участь яких у виробничому процесі станції в той чи інший момент під час простою буде вкрай необхідним», - йдеться в повідомленні пресслужби.

Раніше в ЧАЕС повідомляли, що з 2,8 тисячі співробітників підприємства, Ковід-19 був підтверджений у 344.

Нагадаємо, зона відчуження в Чорнобилі стане науковим полігоном. Корейським вченим дали допуск для проведення дослідів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ