Річний тариф на газ не буде вигідним для населення

Автор: Шевченко Лилия

В Україні з'явиться новий тариф на газ для населення - річний (базовий). Наскільки вигідним буде перехід на фіксовану тарифікацію для споживачів?

Річний тариф на газ не буде вигідним для населення - today.ua

З 1 квітня 2021 року в Україні крім місячного тарифу на газ, до якого громадяни країни вже встигли звикнути, з'явиться новий - базовий, що передбачає введення певної вартості газу на весь календарний рік. Тільки чи буде перехід на такий фіксований тариф доцільним?

Аналітики відзначають, що в прагненні покрити всі можливі збитки, пов'язані з коливаннями ринкової ціни на блакитне паливо, постачальники газу мають врахувати всі ризики в формуванні фіксованого річного тарифу. А це означає, що вартість газу не буде дешевою. Місячний тариф на газ визначається в кінці поточного місяця на наступний, що дозволяє більш гнучко підходити до формування ціни за кожен кубометр для споживачів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Річний тариф на газ не буде вигідним для населення Для максимальної вигоди українців постачальники газу дають можливість в будь-який момент поміняти умови тарифікації. Така варіативність дозволить заощадити протягом року на оплаті за газ істотні суми.

Популярні зараз

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

У Мінекономіки спрогнозували зростання курсу долара до 50 гривень

Що чекає на українців, які не оновили дані в ТЦК: роз'яснення адвоката

Нагадаємо, раніше в НАК «Нафтогаз» порадили українцям скоротити споживання газу для побутових потреб. Андрій Коболєв порівняв, скільки газу споживають Україна і Польща.