Річний тариф на газ для населення України буде введений з 1 травня

Автор: Шевченко Лилия

Фіксований річний тариф на газ для побутових споживачів буде введений з 1 травня 2021 року. Український енергорегулятор (НКРЕКУ) схвалив дане рішення і рекомендував всім постачальникам газу пропонувати для населення базову річну тарифікацію.

Річний тариф на газ для населення України буде введений з 1 травня - today.ua

НКРЕКУ рекомендує постачальникам газу населенню формувати щорічно базовий пакет з терміном дії з 1 травня по 30 квітня наступного року. На весь зазначений період вартість кубометра блакитного палива повинна бути фіксованою і незмінною.

«Річний продукт ми будемо вводити. Про це вже неодноразово заявляли і уряд, і президент. Сьогодні попереднє схвалення. Всіх запрошуємо до обговорення, щоб з 1 травня його ввести», - сказав голова українського енергорегулятора Валерій Тарасюк.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Річний тариф на газ для населення України буде введений з 1 травня У НКРЕКУ вважають, що впровадження базового річного пакета з фіксованим тарифом на газ дозволить споживачам отримати стабільну вартість енергоресурсів. У той же час, продовжать діяти місячні, декадні і квартальні тарифи. Споживач не буде обмеженим у виборі тарифікації і зможе в будь-який момент вибирати той пакет послуг, який йому найбільш вигідний. Крім того, домогосподарства зможуть змінювати постачальника газу на свій розсуд.

Популярні зараз

Жданов заявив, що росіяни можуть захопити Київ: “Вони все одно досягнуть мети“

В Україні скасують 11-річне навчання у школі і відправлять половину учнів до ПТУ

У Раді пропонують підвищити тариф на електроенергію для населення до рівня собівартості

В Україні показали Daewoo Lanos нового покоління

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський виступив за введення фіксованого річного тарифу на газ для населення. Президент засудив різке підвищення цін на енергоресурси, яке викликало лавину «тарифних майданів» по всій Україні.