Храми України готуються до святкування Великодня 2021 в умовах карантину: як будуть проходити богослужіння

Автор: Шевченко Лилия

Православна Пасха 2021 відзначатиметься 2 травня. В цей день в церквах і храмах обов'язково пройдуть святкові богослужіння. Однак без нових правил і обмежень не обійдеться, оскільки триває карантин по коронавірусу.

Храми України готуються до святкування Великодня 2021 в умовах карантину: як будуть проходити богослужіння - today.ua

Речник УПЦ КП отець Олександр розповів, в якому режимі пройдуть богослужіння, і як в 2021-му році будуть освячувати паски і крашанки.

«Ми будемо виходити з тієї ситуації, яка буде на той час (на Великдень) і які будуть рішення державної влади. Звичайно, що в храмі молитва буде йти. Статутні богослужіння будуть здійснювалися. Звичайно, як і в минулому році, будемо закликати до масок, соціальної дистанції і, звичайно, буде онлайн-трансляція і люди зможуть послухати богослужіння», - повідав отець Олександр.

Храми України готуються до святкування Великодня 2021 в умовах карантину: як будуть проходити богослужіння У Володимирському соборі УПЦ КП двері для парафіян будуть завжди відкриті, священики будуть освячувати великодні дари на прохання кожного парафіянина. А ось масові богослужіння всередині храмів поки навіть не планують.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Освячення пасок і крашанок в інших храмах буде проходити на вулиці, де ризик поширення коронавируса значно знижується.

Дізнайтеся також, скільки вихідних і святкових днів чекає українців в травні 2021 на Великдень, День Перемоги та інші свята.