Today.ua

“Нафтогаз“ виступив проти компенсації державою високих тарифів на газ для населення

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв закликав покарати тих, хто обманює людей з приводу формування тарифів на газ для населення. Крім того, чиновник упевнений, що ціну на газ слід співвідносити з вартістю блакитного палива на біржі, щоб ринок регулювався сам собою ...

За словами Андрія Коболєва, перший крок для запобігання поширенню неправдивої інформації з приводу тарифів на газ в Україні і в світі, влада вже зробила, заборонивши мовлення «телеканалів Медведчука». Глава правління Нафтогазу вважає, що повідомлення про нібито дешеві тарифи на газ в інших країнах світу нічого спільного не мають зі свободою слова, будучи абсолютною брехнею.

Коболєв заявив, що український уряд повинен розповісти населенню про те, що ніхто і ніколи не регулював ціни на блакитне паливо для побутових споживачів. Просто з держбюджету компенсували відсутні суми. Замість таких непосильних для України розтрат, впевнений Андрій Коболєв, формування вартості газу потрібно довірити ринку, як і у випадку з бензином. Голова НАК Нафтогаз додав, що від злагоджених дій монополістів українців повинен захищати антимонопольний комітет, тоді ринок «сам себе відрегулює», впевнений Коболєв.

Відзначимо, згідно з раніше розповсюдженою інформацією, в Україні з'явиться новий тариф на газ для населення, імовірно з квітня 2021 г. Від чого буде залежати нова вартість блакитного палива?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ