Комунальні тарифи в Україні виростуть у середньому на 1000 гривень

Автор: Шевченко Лилия

Платіжки за лютий 2021 засмутять українців, які проживають у багатоквартирних будинках. Квитанції "поважчають" в середньому на 1000 гривень. Які тарифи зростуть і на скільки, розповів Олег Попенко - голова Союзу споживачів комунальних послуг.

Комунальні тарифи в Україні виростуть у середньому на 1000 гривень - today.ua

Олег Попенко порівняв середні платіжки українців за лютий 2020 року і за аналогічний місяць поточного року. За словами чиновника, різниця досить відчутна, в середньому споживачі заплатять за комунальні послуги на 1000 гривень більше. Крім того, глава Союзу споживачів комунальних послуг підкреслив, що зниження тарифів чекати не варто, вони будуть тільки рости.

"Фактично платіжка буде дорожчою, ніж у лютому 2020 року, на 1000 грн, адже єдиний документ про тарифи — меморандум від Кабінету Міністрів — не передбачає перерахунок або зниження тарифів на опалення, гарячу воду або послуги водоканалів. Зниження платіжок на комунальні послуги не буде, комунальні тарифи і далі будуть рости", - пояснив експерт.

Комунальні тарифи в Україні виростуть у середньому на 1000 гривеньОлег Попенко нагадав, що з 1 квітня 2021 р підвищиться тариф на вивезення сміття, а також на електроенергію для домогосподарств, які споживають понад 500 кВт. Підвищення в цілому складе близько 300 гривень на послуги ЖКГ.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Але і це ще не все! Експерт спрогнозував "сюрприз" від Нафтогазу до кінця поточного року. Йдеться про чергове підвищення тарифів на газ, а відповідно, і на опалення, і на гарячу воду. Це, за словами Попенка, додасть ще близько 400 грн до витрат на комунальні послуги.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з 1 квітня 2021 р тарифи на електроенергію можуть зрости в кілька разів.