Як зміниться курс долара і євро в Україні найближчими роками - прогнози аналітиків

Автор: Шевченко Лилия

У перший день весни курс долара в Україні трохи виріс, зате євро подешевшав. Фінансові аналітики дали прогноз щодо вартості іноземної валюти в країні на довгострокову перспективу.

Як зміниться курс долара і євро в Україні найближчими роками - прогнози аналітиків - today.ua

1 березня Нацбанк України оприлюднив новий курс вітчизняної гривні до трьох основних іноземних валют. Так, 1 долар США виріс на дві копійки, закріпившись на позначці 27,95 грн за один долар. Євро втратив в ціні відразу 31 копійку, ставши нижче «психологічної відмітки» в 34 грн за один євро. Курс європейської валюти по відношенню до гривні в понеділок, 1 березня, склав 33,84 грн. Подешевшала і російська валюта, знизившись в ціні на п'ять копійок. Курс рубля склав 3,73 грн за 10 російських рублів. Як зміниться курс долара і євро в Україні найближчими роками - прогнози аналітиків Аналітики стверджують, що закладений до Держбюджету-2021 курс долара 29,1 грн - це лише технічний показник. За даними МВФ, в Україні протягом поточного року курс долара буде сягати 28,12 грн. У 2022 му році гривня зміцниться до 27,96 грн за один долар США. У період 2023-2025 рр, згідно з економічними прогнозами, долар коштуватиме близько 28,10 грн.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Фінансисти Bank of America оптимістичніше оцінили потенціал української валюти, аналітики прогнозують зміцнення гривні до 26-27 грн в 2021-му році.

Нагадаємо, раніше експерти прогнозували різкий обвал української гривні по відношенню до іноземних валют. Коли це може статися і з яких причин?

Популярні зараз

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

Київстар, Vodafone та lifecell подбали про дешеві тарифи для своїх абонентів: який обсяг послуг можна за ними отримати

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ