Словенія відкрила кордони для туристів з України, але з умовами

Автор: Шевченко Лилия

Словенія дозволила в'їзд для туристів з України. Однак доведеться виконати ряд умов. Крім того, уряд держави оприлюднив список вакцин, які визнають в Словенії.

Словенія відкрила кордони для туристів з України, але з умовами - today.ua

Тимчасовий в'їзд на територію Словенії дозволений для громадян України. Під час перетину кордону необхідно надати негативний ПЛР-тест, сертифікат про вакцинацію від коронавіруса. Також можна пред'явити завірену довідку про одужання від коронавірусної хвороби.

На сайті Міністерства закордонних справ України повідомляється, що українці не більше ніж за 72 години до перетину кордону Словенії повинні пройти ПЛР-тестування і отримати негативний результат. Також для поїздки до Словенії можна надати документ про негативний результат експрес-тесту на визначення антигену коронавірус SARS-CoV-2 (не більше ніж за дві доби до перетину кордону).

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Словенія відкрила кордони для туристів з України, але з умовами Важливо знати, що далеко не всі вакцини європейські держави вважають ефективними. Словенія визнає такі препарати: CoviShield (Serum Institute of India/AstraZeneca), Vaxzevria (AstraZeneca), Moderna, Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen (Johnson & Johnson), російську вакцину "Супутник V", Сoronavac/Sinovac-Biotech і Sinopharm.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

Україна збила бомбардувальник Ту-22М3 за допомогою унікальної української розробки

До речі, відправитися на відпочинок до Словенії можна без очікування офіційної відпустки. У серпні українці отримають "довгі" вихідні, чудовий шанс відправитися в коротку подорож за новими враженнями, оздоровленням та релаксом.