США ввели санкції проти Коломойського за його участь в корупційних схемах

Автор: Шевченко Лилия

Український олігарх Ігор Коломойський опинився під санкціями. Влада США таким чином вирішила покарати мільярдера за «причетність до серйозної корупції».

США ввели санкції проти Коломойського за його участь в корупційних схемах - today.ua

У заяві держсекретаря США Ентоні Блінкена говориться: «Сьогодні я оголошую про санкції проти олігарха і колишнього українського державного чиновника Ігоря Коломойського за його причетність до серйозної корупції».

Йдеться про період з 2014 по 2015, коли Ігор Коломойський був губернатором Дніпропетровської області. Саме тоді, як стверджують в уряді США, олігарх брав участь в реалізації корупційних схем, які «підривали верховенство права і віру української громадськості в демократичні інститути і суспільні процеси».

Коломойський також використовував свій політичний вплив для отримання особистої вигоди. Більш того, в Держдепі висловили стурбованість, що олігарх продовжує вчиняти дії, що підривають демократичні процеси і інститути в Україні, які представляють серйозну загрозу майбутньому всієї держави.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Наймодніші джинси весни-літа 2024 року: який денім актуальний у новому сезоні

США ввели санкції проти Коломойського за його участь в корупційних схемах Ентоні Блінкен

США наклали санкції не тільки на самого олігарха, а й на членів його сім'ї, які разом з главою сімейства з 2000 року фактично проживають в Женеві (Швейцарія).

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Згідно із заявою Блінкена, Ігорю Коломойському, його дружині Ірині, дочці Анжеліці і синові Григорію буде заборонений в'їзд на територію США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Ігор Коломойський шантажував Зеленського розколом в партії «Слуга народу». Олігарх висунув президенту свою умову ...