Ціни на паливо зростуть: чому в Україні дорожчає бензин і дизпаливо

Автор: Шевченко Лилия

В Україні ціни на паливо для транспорту вже виросли майже на дві гривні, проте це далеко не межа. Експерти прогнозують подальше зростання цін на бензин, дизпаливо та автогаз.

Ціни на паливо зростуть: чому в Україні дорожчає бензин і дизпаливо - today.ua

У лютому 2021 року дизпаливо і бензин подорожчали в Чернігівській області майже на дві гривні, в середньому по всіх регіонах України вартість палива зросла на 1,2 гривні за літр. Колишньою залишилася ціна тільки на автогаз.

Як прогнозують експерти, найближчим часом, а точніше вже в березні, вартість палива для транспортних засобів буде рости, оскільки в світі спостерігається подорожчання нафтопродуктів. Ціни на паливо зростуть: чому в Україні дорожчає бензин і дизпаливо На сьогоднішній день, найнижчі ціни на паливо зберігаються в Сумській області (25,98 грн/л, 26,98 грн/л і 26,53 грн/л), найвищі - на підконтрольних Україні територіях Луганської області (29,47 грн за літр бензину А-92, 30,29 грн за літр А-95, 29,67 грн за літр ДТ). Автогаз найдешевший в Житомирській області - 15,15 грн/л, найдорожчий в Одеській області - 15,73 грн/л.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

На зростання вартості палива в Україні вплинув не тільки загальносвітовий тренд на подорожчання нафтопродуктів, але і дії мережі групи «Приват», яка підвищила ціни на 2 грн/л в кінці лютого.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, скільки палива витрачається на обігрів сидінь і на інші автофункціі.