Today.ua

Ціни на паливо зростуть: чому в Україні дорожчає бензин і дизпаливо

В Україні ціни на паливо для транспорту вже виросли майже на дві гривні, проте це далеко не межа. Експерти прогнозують подальше зростання цін на бензин, дизпаливо та автогаз.

У лютому 2021 року дизпаливо і бензин подорожчали в Чернігівській області майже на дві гривні, в середньому по всіх регіонах України вартість палива зросла на 1,2 гривні за літр. Колишньою залишилася ціна тільки на автогаз.

Як прогнозують експерти, найближчим часом, а точніше вже в березні, вартість палива для транспортних засобів буде рости, оскільки в світі спостерігається подорожчання нафтопродуктів. На сьогоднішній день, найнижчі ціни на паливо зберігаються в Сумській області (25,98 грн/л, 26,98 грн/л і 26,53 грн/л), найвищі - на підконтрольних Україні територіях Луганської області (29,47 грн за літр бензину А-92, 30,29 грн за літр А-95, 29,67 грн за літр ДТ). Автогаз найдешевший в Житомирській області - 15,15 грн/л, найдорожчий в Одеській області - 15,73 грн/л.

На зростання вартості палива в Україні вплинув не тільки загальносвітовий тренд на подорожчання нафтопродуктів, але і дії мережі групи «Приват», яка підвищила ціни на 2 грн/л в кінці лютого.

Нагадаємо, раніше експерти розповіли, скільки палива витрачається на обігрів сидінь і на інші автофункціі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ