Вчені назвали цілющі властивості теплої і холодної води

Автор: Шевченко Лилия

Звичайнісінька вода є джерелом здоров'я для людського організму. Вчені з'ясували, яка вода корисніша для здоров'я - холодна або тепла?

Вчені назвали цілющі властивості теплої і холодної води - today.ua

Організм людини найбільш позитивно реагує на теплу воду. Дослідження показали, що стакан води температурою трохи вище 36-37 градусів дозволяє розслабити м'язи тіла і заспокоїти нерви, зняти біль і прибрати спазми.

Щоб жирна їжа легше перетравлювалась шлунково-кишковим трактом, необхідно в процесі трапези пити чисту теплу воду. Це також дозволить позбутися від запорів.

Тепла вода натщесерце поліпшує кровообіг і стимулює обмін речовин.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Стрижка піксі-боб – один із найкращих варіантів для тонкого волосся: фото модної зачіски

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Вчені назвали цілющі властивості теплої і холодної води Холодна вода менш корисна і негативно сприймається організмом, якщо людина часто п'є крижану воду, то у неї можуть початися головні болі, з'явитися печія, проблеми зі стравоходом і роздратування кишечника.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Користь холодної води полягає в тому, що на її зігрівання організм витрачає багато енергії, спалюючи при цьому зайві калорії. Однак вчені відзначають, що стимуляція теплою водою обміну речовин дає кращі і більш помітні результати.

Нагадаємо, раніше експерти повідомляли, що в Україні закінчується придатна для пиття прісна вода. Дуже скоро цей найважливіший ресурс доведеться закуповувати за кордоном.