Вчені виявили нові наслідки коронавіруса у дітей, які показує тільки МРТ

Автор: Шевченко Лилия

Перенесена в дитячому віці коронавірусна хвороба може викликати розвиток патологій нервової системи. На перших порах дане ускладнення діагностують лише за допомогою МРТ-сканування.

Вчені виявили нові наслідки коронавіруса у дітей, які показує тільки МРТ - today.ua

Нові дослідження західних вчених дозволили з'ясувати реальну небезпеку COVID-19 для дітей та підлітків. Якщо на початку пандемії коронавіруса вважалося, що діти переносять COVID-19 легше, ніж дорослі люди. Однак зараз думка вчених кардинально змінилося, небезпечна інфекція SARS-CoV-2 чинить серйозний вплив на центральну нервову систему у дітей.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Дослідження групи вчених із західних країн показали, що після перенесеної коронавірусної хвороби у дітей нерідко сканування МРТ показує ускладнення в ЦНС у вигляді запалення спинного мозку, що виражаються в аномальному напрузі корінців нервів. Також були зафіксовані випадки, коли дана патологія приводила до паралічу. Вчені виявили нові наслідки коронавіруса у дітей, які показує тільки МРТ Як з'ясували експерти, імунна система людського організму може почати атакувати запалені клітини нервової системи, паралельно розвивається порушення згортання крові. Це може привести до підвищеного ризику тромбоутворення, наслідком яких стає інсульт або інфаркт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що група вчених з Харкова розробили унікальний пристрій, який ефективно знищує коронавірус.

Популярні зараз

ПриватБанк назвав причину затримки виплати пенсій українців: як отримати гроші

У США оцінили підготовку РФ до ядерного удару по Україні

Українські біженці у Німеччині відмовляються від роботи, - Bild

Названо країни ЄС, які відправлять представників на інавгурацію Путіна