Today.ua

Українським заробітчанам заборонять в'їзд до Польщі на три роки за порушення ряду умов

Українські заробітчани ризикують залишитися без можливості заробити гроші на прожиття на території Польщі. Про це розповів генконсул України в Польщі Василь Павлюк.

Українцям, які планують поїхати до Польщі на заробітки, або вже працюють в цій країні, слід знати, що при порушенні певних правил, їм можуть відмовити в оформленні дозвільних документів на в'їзд на територію Польщі. За словами генерального консула України в Любліні, за порушення деяких умов, будуть позбавляти права в'їзду в європейську країну терміном на три роки.

Перш за все, кожен український заробітчанин, який відправляється до Польщі, повинен отримати спеціальне запрошення, підтверджене адміністрацією воєводи. Якщо запрошення буде фальшивим, отримане від аферистів, яких в Україні останнім часом з'явилося дуже багато, то заробітчанин не зможе перетнути кордон Польщі. У пункті пропуску його затримають, змусять заплатити значну суму штрафу і відправлять назад в Україну. В'їзд на територію ЄС буде закрито строком від 3 до 5 років.

Друга умова для спокійного перебування і можливості працювати у Польщі, на думку Василя Павлюка, не менш важливе, ніж підготовка дозвільних документів на в'їзд.

«Якщо ви виїжджаєте за кордон, ви повинні зрозуміти - це інша держава, інші закони. Ви повинні себе захищати, вивчіть, почитайте книжку, вимоги до іноземців в тій державі, куди прямуєте. Люди приїжджають як з села в село. Нічого подібного. Це інша держава, інші закони. І страхуйтеся. Ви руку, ногу зламаєте - за вас ніхто не буде платити. Ви будете платити, така правда», - нагадав українським заробітчанам консул.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що заробітчанам доведеться заплатити в Україні прибутковий податок в розмірі 19,5 відсотків від усієї суми заробітку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ