Податок на нерухомість: українці заплатять до 25 тисяч гривень за квартири і будинки

Автор: Шевченко Лилия

Громадяни України, у власності яких знаходяться великі будинки і квартири, повинні будуть сплатити в казну держави податки. Сума нарахувань залежить від площі житлової нерухомості.

Податок на нерухомість: українці заплатять до 25 тисяч гривень за квартири і будинки - today.ua

Згідно з українським законодавством, до 1 липня 2021 року українці отримають повідомлення про необхідність провести перерахування податку за квартиру або будинок. Йдеться про житло, площа якого перевищує встановлені владою норми.

Так, податками «на розкіш» обкладаються квартири площею від 300 кв.метрів, а також приватні будинки, загальна площа яких перевищує 500 кв. метрів. Сума одноразового податкового перерахування буде дорівнювати 25 тисячам гривень і вище (залежно від площі нерухомості)

Податок на нерухомість: українці заплатять до 25 тисяч гривень за квартири і будинки Відзначимо, що податками обкладаються житла площею від 120 кв.м. для приватних будинків і 60 кв.м. для квартир. Розміри виплат залежать від населеного пункту, в якому знаходиться будинок або квартира. У будь-якому випадку, ставка податку не може перевищувати 1,5% від мінімальної зарплати, в 2021-му цей показник дорівнює 70,8 грн за кожен «зайвий квадратний метр».

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

У Німеччині заявили, що допомога США для України може виявитися останньою

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У міру зростання мінімальної зарплати в Україні підвищуватиметься і податок на габаритне житло.

Дізнайтеся також про податки на додатковий дохід. Як правильно заповнити декларацію, і чому не можна ігнорувати виплату податку?