Українці зможуть поїхати в країни Євросоюзу за однієї умови

Автор: Шевченко Лилия

Уже в середині літа Євросоюз готується відкрити кордони, проте громадяни України можуть бути позбавлені права поїхати в ЄС, якщо країна не виконає одну важливу умову. Президент Литви Гітанас Науседа розповів, коли українці зможуть вільно їздити до Європи.

Українці зможуть поїхати в країни Євросоюзу за однієї умови - today.ua

Пандемія коронавіруса, впевнений литовський лідер, вносить свої корективи в сферу туризму. Європейський Союз планує дозволити в'їзд на свою територію вже в середині літа поточного року, однак для інших країн будуть встановлені певні умови.

Відкриття європейських кордонів для українців буде залежати від темпів проведення вакцинації в Україні. У разі, якщо щеплення від коронавіруса отримає невеликий відсоток населення, то в ЄС українців можуть не пустити.

Українці зможуть поїхати в країни Євросоюзу за однієї умови

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Кейт Міддлтон показала рідкісне фото молодшого сина у день його народження

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

«Зараз всі держави поспішають проводити вакцинацію, і Литва, так само, як і в цілому ЄС, має амбітну мету вакцинувати 70% дорослого населення до середини літа. Тоді кордони можуть відкритися, але це буде залежати також від вакцинації в інших державах, наприклад, в Україні. І це в принципі може бути перешкодою», - пояснив Гітанас Науседа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що багато громадян України відмовляються від подорожей за кордон через тести на коронавірус.