Today.ua

У МОЗ розповіли, коли настане пік пандемії коронавіруса в Україні

Глава МОЗ Максим Степанов заявив, що найважчий період епідемії коронавіруса в Україні ще не настав. Згідно з прогнозами відомства, ситуація буде погіршуватися з кожним днем ...

Міністр охорони здоров'я України впевнений, що пік чергової хвилі коронавіруса продовжуватиметься до середини квітня поточного року. При цьому, медична система вже працює на межі можливостей, найбільша завантаженість ліжок з киснем, призначених для порятунку життів пацієнтів з Ковід-19, зараз спостерігається в столиці. У лікарнях міста зайнято понад 80 відсотків ліжок.

«Думаю, у нас буде такий важкий період до середини квітня - 100%», - розповів Степанов в ефірі одного з українських телеканалів.

Завдяки введенню строгих карантинних обмежень, стабілізувати ситуацію вдалося в Закарпатті, а також в Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Міністр висловив упевненість, що Івано-Франківська область скоро буде переведена в «жовту» карантинну зону.

Відзначимо, що на ранок п'ятниці, 26 березня, в Україні зафіксовано абсолютний антирекорд за кількістю нових випадків коронавіруса. За останню добу захворіли понад 18 тисяч осіб. Найгірша ситуація спостерігається в Дніпропетровській, Одеській та Львівській областях.

На «передовій» боротьби з пандемією коронавіруса знаходяться лікарі і медсестри. У МОЗ пообіцяли підвищити українським медпрацівникам зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ