У Пенсійному фонді назвали розмір мінімальної пенсії після автоматичного перерахунку в березні

Автор: Шевченко Лилия

Заступник Головного управління Пенсійного фонду України Олена Бойко розповіла про перерахунок пенсій з 1 березня 2021 року, а також про те, як працює ПФУ в умовах посиленого карантину.

У Пенсійному фонді назвали розмір мінімальної пенсії після автоматичного перерахунку в березні - today.ua

За словами Олени Бойко, перерахунок пенсійних виплат в ПФУ провели автоматично, особистого звернення громадян не було потрібно. Відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», люди пенсійного віку, які мають підтверджений страховий стаж роботи 35 років для чоловіків і 30 років для жінок з 1 березня поточного року будуть отримувати пенсію не менше 2200 гривень.

Перерахунок здійснювався в автоматичному режимі, оскільки в умовах посилення протиепідемічних заходів у відділеннях органів Пенсійного фонду діють обмеження на доступ відвідувачів в приміщення. На сьогоднішній день, в ПФУ працюють тільки фахівці сервісних центрів, які приймають відвідувачів у виняткових випадках і при строгому дотриманні карантинних обмежень.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

У Пенсійному фонді назвали розмір мінімальної пенсії після автоматичного перерахунку в березні Заступник Головного управління ПФУ звернулася також до українців, щоб вони по можливості намагалися отримувати пенсійні послуги, використовуючи онлайн-сервіси на сайті Пенсійного фонду.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

Як накопичити заощадження за мінімальної зарплати: лайфхак для українців

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Раніше в ПФУ розповіли, які категорії громадян мають право на достроковий вихід на пенсію. Як оформити виплати і яким буде їх розмір?