Today.ua

У школах України можуть продовжити навчальний рік: в яких регіонах літні канікули перенесуть

У багатьох областях України висока ймовірність того, що в школах продовжать навчальний рік до 30 червня 2021 р. Йдеться про ті регіони, де школярі не встигають освоїти програмний матеріал через локдаун.

Начальник головного управління шкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко в ефірі однієї з українських радіостанцій нагадав, що відповідно до закону України, навчальний рік можна продовжити до 30 червня.

Унаслідок пандемії коронавіруса, на тлі якої багато українських областей опинилися в «червоній» карантинній зоні і змушені були оголосити локдаун. Якщо навчальний матеріал в ході тривалого жорсткого карантину викладачі не встигли пройти з учнями, то адміністрація школи має повне право відстрочити початок літніх канікул на цілий місяць.

У школах Києва, наприклад, в продовженні навчального року потреби немає, оскільки після закінчення весняних канікул діти проходили навчання дистанційно. Набагато гірша ситуація в регіонах, особливо в західних областях країни, там локдаун був найбільш тривалим, а школярів відправили на канікули.

«Особливо це стосується регіонів, які знаходяться на заході України. Оскільки там дійсно була ситуація, канікули оголошувалися понаднормово», - уточнив Юрій Кононенко.

Нагадаємо, в школах Києва припинили прийом першокласників. Запис нових учнів не проводиться, оскільки перенесена на невизначений термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ