В Україні корейці побудують швидкісну залізницю європейського типу

Автор: Шевченко Лилия

Високошвидкісну євроколію від Києва до Львова, Одеси, Харкова та Дніпра побудують за сприяння Корейської національної залізничної компанії. Про нову угоду між Україною і Південною Кореєю розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

В Україні корейці побудують швидкісну залізницю європейського типу - today.ua

Україна підписала угоду про будівництво високошвидкісної залізниці європейського типу з представниками Корейської національної залізничної компанії. За словами українського міністра інфраструктури, те, що корейці візьмуться за будівництво нових залізничних колій, які поєднають кілька обласних центрів з Києвом, це справжня перемога.

«Один з найбільш амбітних інфраструктурних проектів - реалізація високошвидкісних залізничних перевезень. Так, про це говорили останні кілька років як про міфічну історію. Зате тепер вже є офіційно підписані угоди з Корейською національною залізницею, які передбачають грантове фінансування предГЕО для будівництва Євроколії в Україні», - заявив Криклій.

В Україні корейці побудують швидкісну залізницю європейського типу Міністр упевнений, що нашій країні потрібні швидкості 21 століття, йдеться як мінімум про швидкість руху залізничних потягів 250 км/ч. Крім того, євроколія прискорить зближення України з Європейським союзом, шляхом інтеграції залізниці.

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Маршрути, за якими планується будівництво ж/д шляхів європейського типу, будуть пролягати в декількох напрямках. Від Києва, через Львів і до Державного кордону; від Києва до Одеси; від Києва до Дніпра і до Запоріжжя; від Києва до Харкова.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що «Укрзалізниця» змінює меню в поїздах і вводить нові маршрути на літо 2021 р