В Україні можуть продовжити навчальний рік через пандемію коронавіруса

Автор: Шевченко Лилия

Освітній омбудсмен Сергій Горбачов повідомив, що в Україні можуть продовжити навчальний рік через карантин. Чиновник назвав умови, за яких школярі та студенти підуть на літні канікули набагато пізніше запланованого терміну.

В Україні можуть продовжити навчальний рік через пандемію коронавіруса - today.ua

Як розповів в ефірі одного з українських телеканалів освітній омбудсмен, в освітніх установах країни може бути продовжений навчальний рік.

«Згідно із законом навчальний рік триває до 30 червня. Якщо школа або управління/департамент вирішить продовжити навчальний рік, вони мають на це право», - уточнив Сергій Горбачов.

Варто відзначити, що в Україні чергова хвиля пандемії коронавіруса була викликана британським і африканським штамами Ковід-19. У МОЗ розповіли, що після мутації коронавірус став значно агресивніше і заразнее. Він швидше передається від людини до людини, а також частіше викликає важкі ускладнення.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В Україні можуть продовжити навчальний рік через пандемію коронавіруса Більшість областей України потрапили в «червону» карантинну зону по числу заражень і за рівнем смертності від коронавіруса за добу. У цих регіонах дитячі сади і школи закриті на карантин, діти відправлені на канікули або переведені на дистанційне навчання.

Нагадаємо, в Києві призупинили прийом першокласників в школи міста. Коли батьки зможуть записати своїх дітей до столичних навчальних закладів?