В Україні з'явиться нове державне свято з датою святкування - 25 травня

Автор: Шевченко Лилия

Кабінет міністрів прийняв рішення про заснування в Україні нового державного свята, яке відзначатимуть щороку 25 травня. Про це розповів народний депутат України Олексій Гончаренко.

В Україні з'явиться нове державне свято з датою святкування - 25 травня - today.ua

Згідно з рішенням Кабміну, прийнятого в ході засідання уряду 14 квітня 2021 р, кожен рік 25 травня Україна відзначатиме День Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації.

Відзначимо, що Кабінет міністрів дане рішення прийняв після указу президента Володимира Зеленського про заснування Дня Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації. Даний державний орган забезпечує функціонування і розвиток державної системи урядового та конфіденційного зв'язку, займається формуванням і реалізацією державної політики в сферах криптографічного та технічного захисту інформації, телекомунікацій, поштового зв'язку спеціального призначення і т.п.

В Україні з'явиться нове державне свято з датою святкування - 25 травня Головна мета Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації - це забезпечення національної безпеки України від зовнішніх і внутрішніх загроз.

Популярні зараз

Трамп назвав Зеленському причини, з яких Путін розпочав війну з Україною

Одна з країн Європи різко скоротить соціальну допомогу українським біженцям

Екс-держсекретар США озвучив “мирний план“ Трампа у разі перемоги на виборах

З 1 серпня в Україні збільшаться субсидії: кому потрібно звернутись до ПФУ для переоформлення виплати

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Додамо, що Володимир Зеленський раніше підписав указ про святкування в Україні щорічно у другу неділю листопада Дня виноградаря і винороба. Президент таким чином вирішив відзначити значний внесок в розвиток держави виноградарів і виноробів.

Дізнайтеся також, коли українці будуть відзначати Вербну неділю 2021. Народні традиції та прикмети свята.