В Україні ціни на автогаз і бензин знизять на вимогу Антимонопольного комітету

Автор: Шевченко Лилия

Антимонопольний комітет України виявив в грудневому (2020 року) підвищенні цін на автогаз і бензин порушення. У зв'язку з цим, великим роздрібним мережам АЗС були направлені рекомендації про зниження вартості автомобільного палива.

В АМКУ впевнені, що в кінці 2020 року великі роздрібні мережі АЗС необ'єктивно підвищили ціни на бензин і газ. Обов'язкові рекомендації щодо перегляду в бік зниження вартості палива від Антимонопольного комітету отримали: Shell, Ukrnafta, БРСМ, UPG, WOG, Avantage-7, OKKO, AMIK, Socar і Glusco.

Регулятор пропонує даним мережам встановити роздрібні ціни на дизельне паливо, ЗВГ і високооктанові бензини на рівні, який відповідав би об'єктивній ситуації на ринку.

В Україні ціни на автогаз і бензин знизять на вимогу Антимонопольного комітету

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

«Як показує досвід, вітчизняні оператори роздрібної реалізації палива швидко реагують на збільшення європейських котирувань на нафтопродукти і відразу відображають таку тенденцію на інформаційних табло АЗС. Однак при зменшенні європейських котирувань на нафтопродукти такого швидкого «зворотного» процесу не відбувається», - йдеться у зверненні АМКУ.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

В Антимонопольному регуляторі додали, що не дивлячись на те, що з 12 березня поточного року європейські котирування на дизельне паливо і високооктанові бензини показали тенденцію до зниження, але власники АЗС продовжили підвищувати ціни.

Раніше стало відомо, що на українських АЗС з'явився дешевий бензин, але не всі автолюбителі знають, як відрізнити підробку.