Today.ua

В Україні ціни на автогаз і бензин знизять на вимогу Антимонопольного комітету

Антимонопольний комітет України виявив в грудневому (2020 року) підвищенні цін на автогаз і бензин порушення. У зв'язку з цим, великим роздрібним мережам АЗС були направлені рекомендації про зниження вартості автомобільного палива.

В АМКУ впевнені, що в кінці 2020 року великі роздрібні мережі АЗС необ'єктивно підвищили ціни на бензин і газ. Обов'язкові рекомендації щодо перегляду в бік зниження вартості палива від Антимонопольного комітету отримали: Shell, Ukrnafta, БРСМ, UPG, WOG, Avantage-7, OKKO, AMIK, Socar і Glusco.

Регулятор пропонує даним мережам встановити роздрібні ціни на дизельне паливо, ЗВГ і високооктанові бензини на рівні, який відповідав би об'єктивній ситуації на ринку.

«Як показує досвід, вітчизняні оператори роздрібної реалізації палива швидко реагують на збільшення європейських котирувань на нафтопродукти і відразу відображають таку тенденцію на інформаційних табло АЗС. Однак при зменшенні європейських котирувань на нафтопродукти такого швидкого «зворотного» процесу не відбувається», - йдеться у зверненні АМКУ.

В Антимонопольному регуляторі додали, що не дивлячись на те, що з 12 березня поточного року європейські котирування на дизельне паливо і високооктанові бензини показали тенденцію до зниження, але власники АЗС продовжили підвищувати ціни.

Раніше стало відомо, що на українських АЗС з'явився дешевий бензин, але не всі автолюбителі знають, як відрізнити підробку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ