В Україні зросла середньодобова ціна на електрику, випередивши ряд країн ЄС

Автор: Шевченко Лилия

Українське державне підприємство «Оператор ринку» оприлюднив нові дані, згідно з якими, середньозважена добова ціна електроенергії на ринку в нашій країні злетіла більш ніж на третину за станом на 1 березня 2021 року.

В Україні зросла середньодобова ціна на електрику, випередивши ряд країн ЄС - today.ua

Так, показник РСВ вартості електроенергії (на добу вперед) в об'єднаній енергосистемі України виріс на 33,9 відсотка. У грошовому еквіваленті це означає різницю в ціні за 1 МВт-год в 444,12 гривні. Таким чином, 1 березня середньозважена вартість електроенергії зросла до 1 753,19 грн за МВт-год.

Відзначимо, що в межах «Бурштинського енергоострова», який інтегрований в Європейську енергетичну систему UCTE набагато істотніше, ніж в енергосистему України, середньодобова вартість електроенергії 1 березня дещо знизилася - до 1 730,64 гривні/МВт-год.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Для довідки: У 1995 році Бурштинська ТЕС, Калуська ТЕЦ і Теребля-Рікська ГЕС, а також прилеглі до них електричні мережі були виділені в «Бурштинський енергоострів», тоді ж почалася його відбудова від української ОЕС і інтеграція в європейську UCTE. В Україні зросла середньодобова ціна на електрику, випередивши ряд країн ЄС Цікаво, що в Україні середньозважена ціна на електронергію за вказаний вище період виявилася вищою, ніж в Швеції (на 66,5%), Норвегії (на 59,5%), Німеччини (на 4%), у Франції (на 3,7 %) і ще в ряді європейських держав.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Нагадаємо, раніше Енергоспівтовариство Євросоюзу закликало владу України підвищити занадто занижені тарифи на електроенергію для побутових споживачів.