В Україні яблука подорожчають до 75 грн за кілограм: як зміняться ціни на продукти навесні

Автор: Шевченко Лилия

Експерти прогнозують зростання цін на багато категорій продуктів харчування навесні 2021 г. Що подорожчає на українських ринках і в магазинах?

В Україні яблука подорожчають до 75 грн за кілограм: як зміняться ціни на продукти навесні - today.ua

Глава проекту «АПК: овочі та фрукти» Олександр Хорєв впевнений, що до травня підвищаться ціни на буряк. Через неврожай в минулому році на коренеплоди буряк на ринку вже подорожчав в два рази, в порівнянні з 2020 роком.

Вартість цибулі на сьогоднішній день в середньому 2,5 гривні за один кілограм, але на думку Хорєва, в квітні овоч подорожчає до 5 грн за кг.

Найгіршою буде ситуація з яблуками, низька врожайність, масовий вивіз кращих плодів за кордон приведуть до того, що в травні за кілограм найпопулярніших вітчизняних фруктів проситимуть від 55 до 75 гривень за кілограм.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Навряд чи збережеться колишня ціна на м'ясо, аналітики відділу асоціації «М'ясна галузь» прогнозують зростання цін на свинину та ковбасні вироби. Причина - підвищення закупівельної вартості м'яса.

В Україні яблука подорожчають до 75 грн за кілограм: як зміняться ціни на продукти навесні Хліб соціальних сортів, через подорожчання борошна, буде рости в ціні на 2 відсотки щомісяця. Кондитерські вироби, печиво і здоба дорожчатимуть ще швидше і значніше. Про це повідомив керівник Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Крім того, очікується невелике підвищення цін на крупи, курячі яйця та олію.

Більш оптимістично дивиться в майбутнє голова Асоціації постачальників торговельних мереж України. Олексій Дорошенко розповів, що ціни на продукти харчування знизяться. Коли це відбудеться?