Великий піст 2021: коли почнеться і як правильно дотримуватися

Автор: Шевченко Лилия

Наближається Великий піст 2021, який триватиме до самого Великодня. Історія релігійного посту, дати початку і завершення, основні традиції і вимоги до посту свого.

Великий піст 2021: коли почнеться і як правильно дотримуватися - today.ua

Традиційно Великий піст триває рівно 47 днів, встановлений він був в пам'ять про 40 днів, проведених Ісусом Христом у пустелі. У цей період слід не тільки дотримуватися певного режиму харчування, виключаючи споживання продуктів тваринного походження, а й очистити душу від негативних думок, заздрості, гніву. Також в піст не можна влаштовувати свята і веселощів.

Великий піст вважається найсуворішим з усіх православних постів, в 2021-му році він розпочнеться 15 березня, а завершиться 1 травня - напередодні Великодня. У перший і останній тиждень Великого посту діють найжорсткіші обмеження в харчуванні, їсти можна тільки рослинну їжу.

В меню повинні входити переважно каші, бобові, гриби, овочі і фрукти, різні варення і соління, мед, горіхи і сухофрукти. Їжа готується з додаванням рослинної олії. Великий піст 2021: коли почнеться і як правильно дотримуватися Рибу і морепродукти дозволяється ставити на стіл двічі за весь період Великого посту. Це свято Благовіщення Пресвятої Богородиці, який випадає на 7 квітня, а також Вербна неділя - 25 квітня.

Популярні зараз

Українцям обмежили відпустки у воєнний період

“Скасування плати“ за доставку газу для пенсіонерів: у ГазПравді зробили важливу заяву

Україна отримає одну з найкращих у світі систем ППО

Стало відомо, що буде з цінами на бензин та дизельне паливо найближчим часом

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Справжні віруючі по понеділка, середах і п'ятницях дотримуються сухоїденням, тобто, їдять їжу, що не піддавали термічній обробці. По вівторках і четвергах готують гарячі овочеві страви, але без олії. Її можна їсти тільки по суботах і неділях.

Дізнайтеся також, коли весь православний світ відзначатиме Великдень 2021. Основні традиції і народні вірування.