Today.ua

Адаптивний карантин у школах і дитсадках: в Міносвіти нагадали про заборони, які діятимуть

В Україні з 22 лютого повертаються до "кольорових" зон небезпеки: в країні відновлюють адаптивний карантин. Поки вся країна "за замовчуванням" потрапляє у "жовту" зону. У зв'язку з цим міністр освіти Сергій Шкарлет нагадав, які обмеження діятимуть у закладах освіти.

Діти будуть відвідувати школи і дитсадки

При цьому заборона на роботу освітнього закладу вводиться лише в тому випадку, якщо понад 50% його учнів і персоналу переведені на самоізоляцію через контакт із хворими на коронавірус.

У всіх інших випадках навчальний процес триває. Однак при цьому в школах і дитсадках, як і раніше, заборонені масові заходи (ранки, вечори, загальношкільні свята). Такі заходи будуть дозволені тільки в масштабах одного класу або однієї групи дитсадка, та й то без присутності глядачів.

Якщо регіон потрапить у "червону" зону, вимоги посилюються

Дитсадки і спецзаклади освіти будуть працювати у колишньому режимі. А ось школярів знову розділять на тих, хто буде вчитися очно, і хто буде проходити дистанційне навчання. Очне навчання збережуть для молодшої школи. Всі решта будуть переведені на дистанційне навчання.

При цьому глава Міносвіти підкреслив, що збереження очної освіти для учнів початкових класів - його принципова позиція, на якій він завжди наполягав.

"Моя позиція по очному навчанню учнів початкової школи залишається незмінною. І я дякую колегам, які врахували і підтримали пропозиції не тільки МОН, а й батьків і педагогів", - підкреслив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, правила адаптивного карантину зберігають масковий режим у суспільних місцях, обмеження по роботі розважальних закладів, обмеження за чисельністю масових заходів і самоізоляцію хворих на коронавірус, а також осіб, які з ними контактували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ