Today.ua

Аномальна спека і кліматична катастрофа: кліматологи оприлюднили похмурий прогноз на найближчі п'ять років

На планеті очікується аномальна спека, яка може призвести до кліматичної катастрофи. Через різкий підйом середньорічної температури прискориться танення льодовиків, що призведе до великого звільнення метану, який в них міститься. Це ще більше сприятиме розігріву планети. На Землі різко зросте кількість руйнівних циклонів, а також періодів аномальної спеки.

Такий тривожний сценарій міститься у висновках Метеорологічної служби Великобританії. Він був опублікований на сайті Всесвітньої метеорологічної організації. Причому це сценарій не віддаленого майбутнього, а найближчих п'яти років. Саме в цей період на Землі трапиться такий аномальний рік.

Тобто, один із років з 2021 по 2025 може стати найспекотнішим за весь час, який людство веде регулярні метеоспостереження. За прогнозами кліматологів, середньорічна температура на планеті підвищиться на 1,5 градуса.

"Підвищення температури буде означати більш активне танення льодовиків, підвищення рівня моря, зростання випадків спеки та інших екстремальних погодних умов, а також більш сильний вплив на продовольчу безпеку, здоров'я, навколишнє середовище і сталий розвиток", - повідомив генсек Всесвітньої метеорологічної організації Петтер Таалас.

Нагадаємо, клімату на планеті загрожує, втому числі, і біткоїн. Майнінг цієї найпопулярнішої криптовалюти вимагає величезних енерговитрат і призводить до великого спалювання викопного палива. Тому мільярдер Ілон Маск, який є великим шанувальником криптовалюти, закликав майнерів переходити на "зелену" енергію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ