Блокування Telegram-каналів: “Київстар“ та “Укртелеком“ зробили заяви щодо вимоги СБУ

Автор: Марченко Любов

Інтернет-провайдери "Укртелеком" і "Київстар", що працюють на вітчизняному ринку інтернет-послуг, відреагували на рішення суду заблокувати чотири Telegram-канали. Провайдери кажуть, що вони не бачать технічної можливості заблокувати окремі канали без блокування усього месенджера в цілому.

Блокування Telegram-каналів: “Київстар“ та “Укртелеком“ зробили заяви щодо вимоги СБУ - today.ua

Нагадаємо, йдеться про блокування чотирьох Telegram-каналів, які працюють в українському інформаційному полі: "Легітимний", "Картель", "Пліткарка" і "Резидент". Суд у Харкові прийняв таке рішення на підставі подання СБУ. Ці Telegram-канали підозрюють у підривній діяльності на території України.

Однак інтернет-провайдери не бачать, як це можна здійснити. Зокрема, "Київстар" заявив, що заблокувати окремі канали можна, лише закривши доступ до всього месенджеру Telegram. Навряд чи хтось на це піде.

"У операторів і провайдерів немає технічної можливості здійснювати "вибіркове" блокування окремих груп, каналів або акаунтів в соціальних мережах, не зачіпаючи при цьому доступ до всього інтернет-ресурсу", - заявили в Київстар.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

Пенсіонери зможуть купувати всі продукти за 80% ціни: що потрібно зробити

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Блокування Telegram-каналів: “Київстар“ та “Укртелеком“ зробили заяви щодо вимоги СБУ "Укртелеком", у свою чергу, також заявив, що не володіє навичками блокування окремих Telegram-каналів і сказав, що зможе це зробити, тільки отримавши вичерпні рекомендації від фахівців, які знають, як це зробити. При цьому провайдер зауважив, що на сьогодні не чув про те, щоби хтось зміг розв'язати цю задачу.

Тому "Укртелеком" хотів би отримати рекомендації від компетентних служб, які розкажуть, як це зробити, при цьому зберігши для споживачів доступ до інших каналів у цьому мессенджері.