Коронавірус Дельта - вже майже в усіх країнах: лікарі б'ють на сполох

Автор: Марченко Любов

Коронавірус Дельта - штам, який вперше був виявлений і виділений в Індії, виявився дуже агресивним. Він поширюється вдвічі швидше, а, отже, вдвічі заразніший, ніж "старий добрий" уханьський штам, який почав свою подорож світом наприкінці 2019.

Коронавірус Дельта - вже майже в усіх країнах: лікарі б'ють на сполох - today.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я б'є на сполох: з огляду на швидкість, з якою новий штам поширюється світом, незабаром він може стати домінантним на всій земній кулі. Нині випадки захворювання на коронавірус Дельта фіксують уже майже в усіх країнах.

В усій цій гнітючій інформації є і оптимістична нота: майже всі вакцини від коронавірусу, якими нині активно прищеплюється людство, від цього штаму теж ефективні. Звичайно, вони не можуть стовідсотково гарантувати, що щеплена людина не підхопить злощасну Дельту, проте захворювання у неї буде протікати набагато легше, ніж у не щепленої.

Про це повідомила головна наукова співробітниця Всесвітньої організації охорони здоров'я Сумія Свамінатан.

Популярні зараз

Пенсіонерам автоматично перерахують пенсії з 1 травня: які доплати отримають українці

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Учені фіксують масове просідання поверхні землі у різних регіонах планети: які країни підуть під воду

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

"Хороші новини в тому, що більшість вакцин, які сьогодні використовуються в світі, здаються ефективними щонайменше в запобіганні тяжкого перебігу захворювання", - повідомляє Свамінатан у відео, яке було опубліковано в акаунті ВООЗ у Twitter.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

При цьому медики закликають людство якомога швидше вакцинуватися. Адже іншого шляху для порятунку від ковіду немає. Причому, щоб організм міг ефективно протистояти штаму Дельта, слід обов'язково отримати дві дози вакцини.

Нагадаємо, українцям розповіли симптоми зараження на коронавірус Дельта. Вони дещо інші, ніж при зараженні іншими штамами. По закінченню інкубаційного періоду у людини може різко зрости температура, і можуть з'явитися симптоми, що нагадують ознаки гострого отруєння.