Коронавірус небезпечно мутував: новий штам вже не боїться вакцини

Автор: Марченко Любов

Коронавірус підніс людству черговий "сюрприз": у захворювання з'явився новий штам, який не боїться вакцини.

Коронавірус небезпечно мутував: новий штам вже не боїться вакцини - today.ua

Тривожна звістка надійшла з багатостраждальної Індії. Саме тамтешні медики виявили цей гнітючий новий факт. Причому, якби йшлося про один-два випадки, то це можна було би списати на неефективність вакцини. Однак захворювання вакцинованих людей виявлено вже в 63 випадках. При цьому 36 пацієнтів із цих 63 вже встигли отримати по дві дози вакцини, тобто пройти повний курс вакцинації, а решта 27 отримали по одній дозі.

Причому хворі люди прищеплювалися двома різними видами вакцин. Десять пацієнтів були щеплені Covishield, а 53 отримали препарат Covaxin. Про це йдеться в звіті фахівців Всеіндійського інституту медичних наук в Делі та Інституту геноміки та інтегративної біології. Коронавірус небезпечно мутував: новий штам вже не боїться вакцини Медики також відзначають в своєму звіті, що серед хворих вакцинованих пацієнтів були люди обох статей: 41 чоловік і 22 жінки. Середній вік цих людей коливається у великому діапазоні: від 21 року до 92. Тобто, не можна виділити залежність захворюваності від віку, статі чи ще будь-яких узагальнюючих факторів.

"У жодного з пацієнтів не було супутніх захворювань, які могли би служити фактором для проривних інфекцій", - уточнили медики.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Єдина характерна риса: штам коронавірусу, виявлений у хворих вакцинованих людей, належать до лінії B.1.617 SARS-CoV-2, яка включає в себе три штами. Тобто, можна зробити висновок, що коронавірус мутував в один або два-три штами, які вже не бояться вакцин.

Нагадаємо, смертельно небезпечний індійський штам коронавірусу випущений в океан. В Індії, тіла людей, які померли від ковіду, масово сплавляють по Гангу в Бенгальську затоку, яка по суті є частиною Індійського океану.