Літній час у цьому році може не настати: Верховна Рада має намір його скасувати

Автор: Марченко Любов

Літній час у цьому році може не настати. Верховна Рада має намір прийняти закон, який передбачає відмову від переходу на літній час. Відповідний законопроект вже підготовлений парламентським комітетом з питань економічного розвитку, і залишилось Верховній Раді проголосувати за нього.

Літній час у цьому році може не настати: Верховна Рада має намір його скасувати - today.ua

Автор законопроекту, перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, розповів, що Україна не єдина засумнівалася в доцільності щорічного переведення стрілок на літній час. Дискусії про це не припиняються в Європарламенті. Тим часом, Європарламент ще в березні 2019 проголосував за скасування сезонного переведення годинників. Тоді ж було вирішено, що в 2020 ще перейдуть на літній час, а з 2021 цей перехід припинять.

Україна вирішила від Європи не відставати і також скасувати перехід на літній час. Тим більше, що ця традиція була введена ще за часів СРСР у 1981 році. Тоді необхідність переходу на літній час аргументувалася більш раціональним використанням довгого літнього світлового дня і, відповідно, економією енергоресурсів при роботі промисловості.

Літній час у цьому році може не настати: Верховна Рада має намір його скасувати Однак сьогодні в Україні і близько немає того обсягу промислового виробництва, що був в епоху СРСР, і доцільності в переведенні стрілок годинника практично немає ніякої.

Популярні зараз

Залужного запитали про президентські амбіції: відповідь ексголовкома

Названі знаки Зодіаку, життя яких значно покращиться у травні

Кулеба зробив заяву про переговори з Росією: названо головну умову України

В Україні за останній рік стало більше мільйонерів: Гетманцев озвучив деталі

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Отже, якщо Верховна Рада схвалить законопроект Руслана Стефанчука, то вже в цьому році переходу на літній час в Україні може не бути. А на всій території нашої країни законодавчо закріпиться київський час - єдиний і для сходу, і для заходу країни. До речі, Руслан Стефанчук вважає, що ділити нашу країну на часові пояси недоцільно, оскільки різниця між крайньою східною та крайньою західною точками становить лише 68 хвилин.

Нагадаємо, в ніч на 25 жовтня 2020 року Україна перейшла на зимовий час. Можливо, це був останній "часовий" перехід в новітній історії нашої країни.