Березневі тарифи на газ: українцям розповіли, де будуть найдешевші ціни

Автор: Марченко Любов

Тарифи на газ у березні, як і передбачалося раніше, не підскочили вище ціни 6,99 гривні за кубометр. Жодна з компаній-постачальників не перевищила фіксований тариф, встановлений Кабміном до кінця опалювального сезону. При цьому деякі компанії навіть заявили нижчі тарифи, намагаючись утримати наявних клієнтів і залучити на свою сторону нових.

Березневі тарифи на газ: українцям розповіли, де будуть найдешевші ціни - today.ua

Як зізнався в.о. міністра енергетики Юрій Вітренко, він не очікував такої активності від компаній-постачальників газу. Глава Міненергетики припускав, що торгувати газом за фіксованим тарифом 6,99 погодиться лише "Нафтогаз" та ще, можливо, кілька компаній. Решта ж чекатимуть закінчення опалювального сезону, коли можна буде знову призначати пацієнтам ринкові ціни.

Проте, компанії не відмовилися від поставок газу, хоча, як багато хто стверджує, зараз працюють собі на збиток. Але вони бояться втратити клієнтів і тому продовжують торгувати газом. Звідси ж - і зниження цін нижче за встановлений фіксований тариф.

Березневий тариф на газ буде коливатися в межах 6,70-6,99 гривні за кубометр

Найнижчу ціну виставила компанія Megawatt - по 6,70 гривні. Трохи дорожче, по 6,75, готові торгувати газом ТОВ "Агросинтез Трейдинг", а також компанії "ЕРУ Трейдинг" і "ЕРУ Людям". Березневі тарифи на газ: українцям розповіли, де будуть найдешевші ціни ТОВ "Кіровоградська обласна енергопостачальна компанія" просить за кубометр 6,86, а "Евода Трейд" призначила ціну по 6,88 гривень за кубометр.

Популярні зараз

Пенсіонерам нагадали про пільги

Спікер Зеленського розповів, який документ влітку передадуть Путіну

В Україні можна отримати штраф за переказ грошей з картки на картку: подробиці

США поставлять Україні унікальні бойові дрони: у чому їх особливість

Нижче фіксованої ціни також продають газ: "Газпропостач" - по 6,90 гривні, ТОВ "Газ Ап" - по 6,94, ТОВ "Волиньелектрозбут" і "Закарпаття енергозбут" - по 6,97 гривні.

У компанії "Нафтогаз України" березнева ціна газу буде така сама, як і лютнева - по 6,86.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Решта компаній залишили ціну газу на зафіксованому Кабінетом Міністрів рівні в 6,99 гривень за кубометр. Нагадаємо, фіксований тариф на газ діятиме ще до кінця березня. Далі знову повернуться ринкові ціни.

Але Кабмін орієнтує постачальників газу на те, щоб вони вже до квітня сформували тарифи на газ за річним планом. Тоді, вважають в уряді, можна буде забезпечити абонентам прийнятну ціну на газ на весь рік.