Today.ua

Меню в українських школах з 1 вересня: Олена Зеленська розповіла, що буде менше хліба і цукру

В українських школах з 1 вересня буде нове меню. Раціон харчування в школах кардинально переглянутий. Тепер дітям даватимуть менше хліба і солодкого, а більше молочних і м'ясних продуктів. Про зміни в шкільному меню розповіла у своєму Facebook перша леді Олена Зеленська.

Як повідомила Олена Зеленська, перший етап реформи системи шкільного харчування завершено, і вже з 1 вересня всі школи переходять на нове меню, яке буде кардинально відрізнятися від того, що було досі.

Дружина президента говорить, що в системі шкільного харчування відбулося оновлення нормативної бази. Днями Кабмін опублікував постанову "Норми і порядок організації харчування в навчальних закладах і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку", яким закріплюються нові норми харчування дітей.

Які зміни в меню шкільних їдалень передбачені цим документом

Скільки молочних продуктів передбачає меню

На сьогодні в школах передбачена тижнева норма споживання молока або молочнокислих продуктів в розмірі 100 мл на тиждень. Крім того, існуючі норми передбачають 100 грамів сиру і 30 грамів сметани.

У нових нормах буде передбачена обов'язкова порція молока або молочних продуктів щодня. Тобто, щоденне меню повинне буде включати в себе або 200 мл молока, або 125 мл кефіру або йогурту, або 125 грамів сиру, або 75 грамів м'якого сиру, або 15 грамів твердого сиру, або 25 грамів сметани на вибір, - пише Олена Зеленська.

Нагадаємо, Олена Зеленська ще в минулому році перейнялася системою харчування у школах. Дружина президента говорить, що вивчила міжнародний досвід організації харчування у школах. Тепер в меню українських школярів буде більше корисної їжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ