Шахрай під виглядом працівника monobank виманив у клієнтки майже сотню тисяч гривень

Автор: Марченко Любов

Клієнтку monobank шахраї обвели навколо пальця, змусивши її добровільно переказати на чужий рахунок всі свої заощадження. Свою аферу вони розіграли, як по нотах.

Шахрай під виглядом працівника monobank виманив у клієнтки майже сотню тисяч гривень - today.ua

Клієнтка monobank вирішила зайнятися продажем парфумерії через сервіс OLX. Незабаром після того, як вона розмістила там оголошення, жінці зателефонував незнайомець і, представившись покупцем, заявив, що він придбає у неї партію її недешевого товару.

Та, оскільки у нього зараз немає всієї суми, то він готовий внести їй передоплату за товар, щоби таким чином "забронювати" його. Жінка погодилася на такі умови. Адже вона нічим, по суті, не ризикувала: її товар залишався при ній, а покупець вже готовий був внести за нього частину грошей.

Тоді покупець запропонував їй перейти за посиланнями, які він їй надіслав, на спеціальний платіжний сервіс. Нібито через нього він мав намір зробити передоплату. Там їй покроково запропонували ввести дані своєї карти monobank, в тому числі і захисні. Жінка це зробила.

Популярні зараз

Зеленський пояснив, чому мобілізація стосуватиметься насамперед молодих чоловіків

В Україні очікуються звільнення та підвищення зарплат, — Нацбанк

Kia показала електричну версію кросовера Sportage із запасом ходу 720 км

У Німеччині заявили, що допомога США для України може виявитися останньою

При цьому начебто все обійшлося. Її гроші залишилися на карті, нічого нікуди не зникло. Шахрай під виглядом працівника monobank виманив у клієнтки майже сотню тисяч гривень А через кілька хвилин у неї пролунав дзвінок. Чоловік, який представився співробітником служби безпеки monobank, заявив, що банк зафіксував спробу злому її картки. Клієнтка була приголомшена почутим. Вона зрозуміла, що її "покупець" з OLX виявився шахраєм. Втім, і до банкіра, що їй зателефонував, вона також поставилася з недовірою. Однак після того, як чоловік назвав її прізвище, ім'я, а також номер її картки і захисний код, жінка повірила йому.

Після цього "банкір" заявив їй, що спробу злому можуть повторити більш вдало. Тому він радив би їй не залишати гроші на тій же карті, а запропонував відразу випустити нову і переказати на неї всі свої заощадження, що й було зроблено. Таким чином, 94 тисячі гривень з її картки monobank опинилися на чужій карті.

Лише після того, як жінка переказала на нову карту всі свої заощадження, вона збагнула, що її просто віртуозно обдурили шахраї.

Клієнтка вирішила, за будь-яку ціну, повернути свої гроші. Вона звернулася в поліцію, і справу передали в суд, який підтвердив факт шахрайства. Зараз "банкіра" активно шукає слідство. Однак, що з цього вийде, невідомо.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

А monobank, як і інші фінансові установи, не втомлюється нагадувати своїм клієнтам: не передавайте нікому даних по своїй карті. А для переказу коштів на вашу карту досить її номера.

Нагадаємо, клієнти скаржаться, що monobank знімає приховану комісію за переказ коштів, хоча в SMS-повідомленнях від банку пишуть, що комісія не знімається. У банку визнали, що у них дійсно повідомлення видає невірну інформацію, і пообіцяли виправити це в наступній версії додатку.