Карпати – мінус 10: рятувальники розповіли, що відбувається у горах

Автор: Марченко Любов

Незважаючи на те, що в Україні з кожним днем усе відчутніше прикмети весни, в Карпатських горах ще панує зима. Крім того, в Україну йде холодний циклон, і Карпати зустріли його першими. Сьогодні там лежить сніг і, до того ж, вдарив мороз у мінус 10 градусів.

Карпати – мінус 10: рятувальники розповіли, що відбувається у горах - today.ua

Про те, що відбувається в Карпатах, повідомив Чорногорський гірський пошуково-рятувальний пост. Так, на фото, опублікованому рятувальниками, гора Піп Іван вкрита снігом такої товщини, що його там вистачить і до травневих свят, і далі. Тим більше, що температура на горі, за повідомленнями метеорологів, із кожним днем падає.

Так, ще 2 квітня гору вкрило 15-сантиметровим шаром свіжого снігу. Однак температура вночі там була лише -1 градус. Протягом днів 2 квітня снігопад тривав, і на ранок 3 числа вже встановився 5-градусний мороз. Сьогодні ж, 4 квітня, гору скував 10-градусний мороз. І, судячи з прогнозів, у найближчі дні зимова погода лише погіршиться. Карпати – мінус 10: рятувальники розповіли, що відбувається у горах

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Станом на 10:00, 4.04.2021, на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, туман (видимість до 30 м), вітер північний до 10 м / с, температура повітря - 10 градусів С", - "порадували" квітневої погодою метеорологи .

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

Нагадаємо, в Україну йде циклон, який вже з початку нового тижня принесе з собою похолодання та мокрий сніг. Зимова погода буде панувати в нашій країні до кінця наступного тижня.