На електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбувається

Автор: Марченко Любов

На електростанція України, у розпал зими, один за одним, зупиняються енергоблоки. Станом на сьогодні, 7 лютого, стоять 15 енергоблоків теплових електростанцій. Про це повідомив у своєму Facebook глава енергетичного комітету Верховної Ради Андрій Герус.

На електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбувається - today.ua

Дев'ять із цих 15 енергоблоків зупинилися на аварійний ремонт, ще шість - стоять через те, що немає вугілля.

По одному з аварійно відключених блоків належать компаніям "Донбасенерго" та "Центренерго", решта сім - групі компаній ДТЕК, підпорядкованій Рінату Ахметову.

Які енергоблоки перебувають в аварійному ремонті

Група ДТЕК:

  • Криворізька ТЕС - 4 блоки;
  • Придніпровська, Ладижинська і Добротвірська ТЕС - по 1 блоку.

Донбасенерго:

Слов'янська ТЕС - 1 енергоблок.

Популярні зараз

Коли закінчиться війна в Україні: прогноз російського математика

В Україні стартувала “м'яка“ мобілізація, - Reuters

В Україні вирішили змінити правила торгівлі цигарками, алкоголем та паливом

Тіна Кароль показала наймодніший тренч весни 2024 року

Центренерго:

Вуглегірська ТЕС - 1 енергоблок.

Крім того, на планових ремонтах знаходяться 5 з 15 енергоблоків атомних станцій. На електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбуваєтьсяУсе це зумовило дефіцит електроенергії та великі проблеми з електропостачанням. Але ж сильні морози, які обіцяють синоптики, ще попереду.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Не дивлячись на складнощі, викликані неробочим станом деяких енергоблоків, диспетчери Укренерго збалансують енергосистему. Зараз можна спостерігати стабільну і безперебійну подачу електроенергії для всіх споживачів", - зауважив у своїй публікації Герус, і в кінці не втримався від їдкої репліки: - З розумінням ставлюся до бажанням деяких учасників ринку приховати реальний стан справ ".

На публікацію Геруса відразу з'явилося чимало коментарів. Люди пишуть, що влада провалила нинішню зиму, і що вона має вжити заходів до тих, хто в такий складний час саботує роботу енергетичного комплексу країни. Дехто, не криючись, називає власника ДТЕК Ріната Ахметова. На електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбуваєтьсяНа електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбуваєтьсяНа електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбуваєтьсяНа електростанціях України у розпал зими зупинилося 15 енергоблоків: що відбувається Нагадаємо, про проблеми з вугіллям на теплових електростанціях стало відомо ще в січні. А блоки атомних електростанцій невчасно зупинилися на ремонт через обмеження потужності, які на них накладалися колишньою главою Міненерго.