На Великдень у “червоних“ зонах заборонять масові богослужіння в церквах: за порушення штрафуватимуть

Автор: Марченко Любов

В Україні на Великдень заборонять масові богослужіння в регіонах, які знаходяться в "червоній" зоні. До таких суворих заходів влада вирішила вдатися після масових порушень карантину у минулу Вербну неділю.

На Великдень у “червоних“ зонах заборонять масові богослужіння в церквах: за порушення штрафуватимуть - today.ua

Про те, що можна буде, і що не можна, розповів в ефірі телеканалу "Україна 24" глава Держпродспоживслужби Олег Рубан.

За словами Рубана, представники його відомства провели спільний рейд із представниками місцевої влади культовими закладами. З'ясувалося, що, незважаючи на попередні домовленості між владою і керівниками релігійних громад, ніде вимог карантину не дотримувалися.

"Ми сьогодні провели рейд по всіх церквах і побачили, що не дотримуються жодні протиепідемічні правила відповідно до домовленості, укладеної в четвер і п'ятницю. Було велике скупчення людей, відсутність дистанції, відсутність маскового режиму при проведенні богослужінь", - повідомив Олег Рубан.

Популярні зараз

Названо тарифи на газ з 1 травня: інформація від усіх постачальників

НБУ оголосив про масове закриття банківских відділень

У Нафтогазі зробили заяву з приводу масштабної аварії на газопроводі: що буде з постачанням газу

Українці зможуть повернути частину грошей, витрачених на оплату комунальних послуг

На Великдень у “червоних“ зонах заборонять масові богослужіння в церквах: за порушення штрафуватимуть Тому влада вирішила повністю заборонити масові релігійні богослужіння в регіонах, що відносяться до "червоної" зони. Порушників вимог карантину будуть штрафувати. Хоч це й непопулярний захід, особливо у свято, проте влада не бачить іншого методу боротьби з "карантинними нігілістами".

"У червоних зонах такі свята будуть повністю заборонені як масові заходи. Та оскільки йде зменшення захворюваності в деяких регіонах, то вони будуть, але з певними обмеженнями. Перш за все, передбачені штрафи для громадян, які не дотримуються правил безпеки, - це 170 грн і 220 грн ", - повідомив глава Держпродспоживслужби.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Якщо порушення будуть виявлені у храмах, то нести матеріальну відповідальність за них буде адміністрація церкови. Хоча владі дуже не хотілось би вдаватися до таких крайніх заходів, підкреслив чиновник.

Нагадаємо, стало відомо, хто заплатить штраф за вечірку, організовану під час локдауну нардепом Миколою Тищенком з нагоди дня народження його дружини.