“Нафтогаз“ залишив без опалення цілу область через борги

Автор: Марченко Любов

Із сьогоднішнього дня, 6 березня, Донецька область залишилася без опалення. Компанія "Нафтогаз" розпорядилася припинити поставки газу підприємству "Донецьктеплокомуненерго", яке заборгувало їй велику суму грошей.

“Нафтогаз“ залишив без опалення цілу область через борги - today.ua

Про це повідомила на своєму сайті газорозподільна компанія "Донецькоблгаз".

"ПАТ" Донецькоблгаз "інформує, що ОКП "Донецьктеплокомуненерго", як постачальник тепла для Донецької області, залишилося без постачальника природного газу через борги перед АТ" НАК "Нафтогаз України". Тому за законодавством ПАТ "Донецькоблгаз" з суботи (06.03. 2021) зобов'язано припинити газопостачання на об'єкти ОКП "Донецьктеплокомуненерго" відповідно до приписів Кодексу ГРМ", - пишуть на сайті "Донецькоблгазу".

При цьому обласна газорозподільна компанія в своєму повідомленні робить ремарку, що вона завжди відстоює інтереси жителів регіону, однак припис зобов'язана виконати. До того ж, компанія повинна захищати інтереси держави, яка може за місяць втратити через несанкціонований відбір газу близько 150 мільйонів гривень.

Популярні зараз

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

Землі досягла сильна магнітна буря: як довго вона триватиме

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Пентагон розкрив номенклатуру першого пакету військової допомоги Україні: чи дадуть ATACMS

Компанія "Донецькоблгаз" також публікує на своєму сайті повідомлення, отримане нею від "Нафтогазу". З цього повідомлення можна зрозуміти, про яку суму боргу йдеться. Донецькі тепловики дійсно заборгували "Нафтогазу" гігантську суму - понад півтора мільярда гривень. При цьому "Нафтогаз" вимагає від "Донецктеплокоммуненерго" виплатити йому для початку понад 302 мільйони гривень. У разі невиплати облгаз зобов'язаний припинити постачання газу підприємству.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

“Нафтогаз“ залишив без опалення цілу область через борги“Нафтогаз“ залишив без опалення цілу область через борги Причому газорозподільні компанії "Донецькгаз" а також "Маріупольгаз" зобов'язані були припинити поставки газу тепловикам ще з 1 березня, однак припинили лише сьогодні.

Нагадаємо, компанію "Нафтогаз" звинувачують у рейдерстві на газовому ринку України. Маючи доступ до дешевого вітчизняного ресурсу, вона створює вигідні для себе конкурентні умови на ринку і переманює до себе клієнтів обласних компаній.