Названо найнебезпечніші додатки для смартфонів

Автор: Марченко Любов

Багато користувачів смартфонів намагаються нашпигувати свій девайс всілякими додатками, наївно вважаючи, що так їхнє "залізо" буде працювати ще ефективніше. Однак існують деякі додатки для смартфонів, яких краще позбутися. Переваги, які вони дають, дуже сумнівні. А от шкода від таких додатків очевидна.

Названо найнебезпечніші додатки для смартфонів - today.ua

Фахівці виділять п'ять додатків для смартфонів, від яких потрібно позбутися в першу чергу.

Визначники номера на зразок GetContact і Truecaller

Ці визначники, звичайно, можуть вам видати ім'я людини, яка телефонувала з конкретного, невідомого вам, номера. Але при цьому вони також матимуть і ваше ім'я, а також весь список ваших контактів. І все це з'явиться у вільному доступі. Навряд чи вам усміхається така перспектива.

Додатки, які нібито дозволяють економити заряд акумулятора

Можливо, ці додатки для смартфона дають якийсь обіцяний ефект, однак він нівелюється незручностями, які пов'язані з їхньою роботою. Вони можуть вивантажити з пам'яті якісь енергоємні програми, але через якийсь час ці програми завантажаться знову. А це спричинить за собою додаткові енерговитрати. До того ж, ці додатки нерідко містять рекламу, яка активно завантажується, викачуючи ваш трафік. Загалом ніякої вигоди це не дає. Замість цього фахівці рекомендують з метою економії відмовитися від поновлення даних, коли вам це не потрібно, і включити економний режим у налаштуваннях. Названо найнебезпечніші додатки для смартфонів

Популярні зараз

Французька стрижка - тренд весни 2024 року: особливості наймоднішої зачіски

На українців масово беруть кредити, про які вони не знають: як перевірити свою кредитну історію

Українцям надали право на дострокову пенсію: хто зможе піти на відпочинок раніше 60 років

Названо тарифи на постачання та розподіл газу з 1 квітня: дані за областями та постачальниками

Додатки для очищення пам'яті

Такий додаток викидає з пам'яті інші додатки. Однак ефект від цього нетривалий, бо згодом ці додатки знову займають своє місце.

Ліхтарик з магазину додатків

В операційній системі будь-якого смартфона є вбудований ліхтарик. А тому завантажувати ще один в якості додатку немає сенсу. Тим більше, що цей новий ліхтарик, скачаний з магазину додатків - шпигун ще той. Він захоче доступ до списка дзвінків, до SMS-повідомлень і в книгу контактів.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Сканери документів і QR-кодів

Їх також завантажувати не варто. По-перше вони вже є у вашому смартфоні. По-друге, в новій модифікації такого додатка з'явилася шкідлива властивість. Вона буквально преповнює девайс непотрібною рекламою, яка може містити віруси.

Таким чином, відмовившись від цих шкідливих додатків для смартфона, ви значно спростите життя і йому, і собі.