Обіцяна індексація пенсій відбулася: вже відомо, кому і на скільки додали виплати

Автор: Марченко Любов

Індексація пенсій, про яку не припинялися розмови із початку року, нарешті, відбулася. Стало відомо, скільки українських пенсіонерів отримали ті чи інші надбавки до пенсії. З'ясувалося, що найбільша кількість пенсіонерів отримала мінімальну надбавку в розмірі 100 гривень.

Обіцяна індексація пенсій відбулася: вже відомо, кому і на скільки додали виплати - today.ua

Загалом, отримали в березні надбавки до пенсії 7,91 мільйона українців. При цьому теоретично могли би мати індексацію пенсій ще 2,25 мільйона, проте їхні пенсії (з усіма надбавками і доплатами) виявилися вищими, ніж збільшене на 11% "тіло" пенсії.

Так ось: із майже 8 мільйонів громадян, які отримали індексацію пенсій, 3,5 мільйона (або 46,3%) отримали мінімальну надбавку в розмірі 100 гривень.

Загалом, розміри надбавок за чисельністю пенсіонерів розподілилися так:

  • 100 грн - 3,5 млн (46,3%);
  • від 100 до 400 грн - 2,5 млн (31,8%);
  • від 400 до 500 грн - 601 тис. (7,6%);
  • від 500 до 700 грн - 553 тис. (7%);
  • від 700 до 1000 грн - 316 тис. (4%);
  • більше 1000 грн - 261 тис. (3,3%).

Обіцяна індексація пенсій відбулася: вже відомо, кому і на скільки додали виплати

Популярні зараз

В Україні запропонували запровадити жорсткі штрафи для школярів

Мінус 50% від пенсії: стало відомо, кому обмежать виплати

В Україні офіційно з'явилася професія домробітник: Рада ухвалила закон

В Україні очікується масштабне підвищення заробітних плат

При цьому не всім українцям здійснили індексацію пенсій. Без перерахунку залишилися ті, хто отримує пенсію за спеціальними законами, працюючі пенсіонери, одержувачі максимальної пенсії і ті, чиї розрахункові пенсії виявилися нижче мінімальної більш ніж на 11%.

Як проводилася індексація пенсій

При індексації "тіло" пенсії помножили на 1,11. При цьому в тіло входить лише розрахункова пенсія. Все решта - надбавки за стаж і всілякі доплати, в неї не входять та індексації не підлягають. Саме тому більшість пенсіонерів отримали не 11% надбавки до пенсії, а менше.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Звичайно, всі пенсіонери поки що не знають, на скільки проіндексували їм виплати. Вони отримають пенсію в ті дні, коли їм призначено.

Нагадаємо, березнева індексація пенсій - не останнє підвищення, а всього лише друге із запланованих на цей рік. Загалом же їх у 2021 році буде п'ять.