Польща взялася за безкоштовну вакцинацію українців: де і як усе буде відбуватися

Автор: Марченко Любов

Вже незабаром, з 8 червня, на кордоні з Польщею, українським громадянам почнуть робити вакцинацію від COVID-19. Робити щеплення будуть безкоштовно. Пункт вакцинації відкриють на пропускному пункті "Шегині-Медика".

Польща взялася за безкоштовну вакцинацію українців: де і як усе буде відбуватися - today.ua

Ідея безкоштовної вакцинації українців, які прибувають на роботу в Польщу, була висунута польською стороною. При цьому взяли до уваги взаємні побажання і поляків, і українців. Польські роботодавці більш зацікавлені брати на роботу вакцинованих громадян. Вони не захворіють на коронавірус, не потраплять до лікарні, а також не наражатимуть на небезпеку тих, хто працює поруч із ними.

Українці, які їздять до Польщі на заробітки, також зацікавлені в тому, щоб мати можливість частіше їздити додому, а потім безперешкодно повертатися до місця роботи, не витрачаючи ні часу, ні грошей на проходження тестів. Польща взялася за безкоштовну вакцинацію українців: де і як усе буде відбуватися

"Ми відразу домовилися з польською медичною компанією з Жешува, яка бере на себе всю медичну частину", - розповів гендиректор міжнародної компанії Gremi Personal, що займається працевлаштуванням, Томаш Богдевіч.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Як прищепного матеріалу пропонують вакцини AstraZeneka і Johnson & Johnson.

Вакцинувати будуть, у першу чергу, заробітчан, які їдуть до Польщі на роботу, а також студентів і членів сімей тих, хто знаходиться в Польщі.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Для того, щоб отримати щеплення, не потрібно буде ні дозволу на постійне проживання в Польщі, ні наявність польського ідентифікаційного номера PESEL.

Нагадаємо, стала відома мінімальна зарплата українських заробітчан у Польщі. Вона втричі вища, ніж в Україні.