Українцям розповіли, як перевірити правильність розрахунку пенсій через “пенсійний калькулятор“

Автор: Марченко Любов

Пенсійний фонд оновив на своєму сайті сервіс "Пенсійний калькулятор", який не тільки дозволить людям доволі точно самим розрахувати розмір майбутньої пенсії, а й дасть їм бачення того, чим вони володіють для нарахування майбутньої пенсії.

Українцям розповіли, як перевірити правильність розрахунку пенсій через “пенсійний калькулятор“ - today.ua

Про те, які переваги дає "Пенсійний калькулятор" розповів заступник голови правління ПФУ Олександр Малецький.

"Пенсійний калькулятор", при коректному введенні усіх даних, якими володіє людина для нарахування майбутньої пенсії, покаже не лише її розмір, а й допоможе виявити вузькі місця, які можуть бути в страховому стажі майбутнього пенсіонера.

"Він дозволяє найбільш точно зробити прогнозований розрахунок пенсії. З використанням" Пенсійного калькулятора "людина може ввести ту інформацію, якої не вистачає, щоб здійснити прогнозний розрахунок пенсії", - говорить Малецький.

Популярні зараз

Верховна Рада знайшла додаткові підстави для припинення виплати пенсій

Багатьом українцям не зарахують до страхового стажу період роботи за останні 10 років

З'явився текст мирної угоди, яку Україна відмовилася підписувати навесні 2022 року

У Мережі з'явилась інформація про евакуацію влади з Харкова: коментар ОВА

Крім того, в "Пенсійному калькуляторі" людина бачить у сконцентрованому вигляді вичерпну інформацію за весь трудовий стаж, який у неї є. Вона бачить, що буде впливати на її майбутню пенсію.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

"Саме інформація про страховий стаж, яка використовується для всіх видів соціального страхування, це є соціальний пакет, пакет гарантій людини, який дозволяє їй користуватися всіма соціальними гарантіями від держави. І, власне, наявність цієї інформації дозволить повною мірою реалізовувати цей соцпакет", - підкреслив Малецький.

Нагадаємо, вже з 1 березня, як обіцяли, українцям проіндексують пенсії. Березнева індексація торкнеться 8 мільйонів осіб.