Шмигаль повідомив, який тариф на електроенергію буде в Україні з 1 квітня

Автор: Марченко Любов

Глава Кабміну Денис Шмигаль назвав, яким, скоріш за все, буде тариф на електроенергію з квітня нинішнього року. Хоча, за його визнанням, остаточного вердикту з цього питання поки немає. Воно обговорюється в Кабміні. Про тариф на електроенергію, зокрема, говорили на прес-конференції за підсумками року роботи уряду під керівництвом Шмигаля.

Шмигаль повідомив, який тариф на електроенергію буде в Україні з 1 квітня - today.ua

Глава Кабміну передбачає, що з 1 квітня тариф на електроенергію не зміниться.

"Ціна на електроенергію для населення з першого квітня. Це питання зараз обговорюється в Міністерстві енергетики. Швидше за все, ціна залишиться 1,68 грн / кВт", - поділився глава уряду.

Чутки, які просочуються у вітчизняні ЗМІ з уряду, це підтверджують, проте - з невеликою поправкою. Тариф на електроенергію дорівнюватиме 1,68 гривні лише до якоїсь певної норми споживання. Скільки це буде кіловат * год, в Кабміні ще не визначилися. Однак те, що буде спожито понад цю норму, очевидно, доведеться оплачувати вже за повною ціною. Кажуть, що сьогодні вона перевищує 3 гривні за кВт*год. Шмигаль повідомив, який тариф на електроенергію буде в Україні з 1 квітня Раніше, до 1 січня 2021 року, існувала така сама система оплати. Для всіх побутових споживачів перші 100 кВт* год йшли за ціною 0,90 гривні, а все, що понад - по 1,68. У той же час, для жителів будинків, які користуються електроопаленням, пільговий тариф у 0,90 гривні поширювався на перші 3000 кВт*год. Тепер же обидві ці пільги перестали діяти, що сильно вдарило по кишені багатьох споживачів.

Популярні зараз

Держава призначила літнім українцям 900 гривень щомісячної доплати до пенсії

Обурені діями уряду словаки зібрали гроші на снаряди для ЗСУ

Робота половини українських банків може зупинитися: у НБУ назвали причину

У Білому домі повідомили, коли розпочнеться постачання зброї в Україну

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Правда, держава терміново запровадила компенсацію за оплату електрики для жителів будинків з електроопаленням. За січень її вже отримали. Тепер ще належить отримати за лютий і березень. Як буде далі - невідомо, адже в бюджеті на ці компенсації передбачили лише 1,4 мільярда гривень. Більш ніж на три місяці їх не вистачить. Втім, і те, що зараз дають, далеко не всім покриває збільшені витрати на електрику.

Багатьом українцям вже сьогодні важко оплачувати витрати на електрику за існуючим тарифом на електроенергію. Якщо його підвищать ще, то в країні може вибухнути криза неплатежів. Тому уряду потрібно терміново щось вирішувати із цим тарифом. Адже 31 березня закінчується термін дії спеціальних зобов'язань, за якими побутовим споживачам відпускають електроенергію за тарифом нижче собівартості.